Bastu och badtorv 1500 ml

Sammansättningen av bastutorv är exakt densamma som vårdtorven i mindre förpackningar. Den stora förpackningen på 1500 ml räcker till många mindre lokala behandlingar eller för två eller till och med tre torvbastur.

Om det inte finns någon torvbastu i ditt område kan du med detta bastutorvpaket njuta av de goda fördelarna med en torvbastu hemma eller hemma hos en vän. En bra presentidé som du kan dela med en vän!

ANVÄNDNING AV BEHANDLINGSTORV

Värm påsen till ca 40-50 grader i vattenbad tills torven är behagligt varm, ca 20-30 minuter. Torv kan även användas som den är utan uppvärmning, till exempel för att lindra inflammatorisk smärta, eller mot reumatisk smärta, om svalt är mer lämplig för dig.

När du går i bastun kan du lägga torven varmt eller svalt. Du bör dock först värma huden något i bastun, så att hudens porer öppnas och bättre tar emot torvens mineraler.

Om du bara använder lite, skär ett litet hål i hörnet på påsen. Torv håller sig fräscht när du viker hörnet och stänger det med tejp. Bred ut torven på det behandlade området och lägg plastfolie runt den för att hålla torven fuktig. Använder du torv i bastun behöver du ingen film. Bastuns maximala temperatur bör vara 60 grader.

TORVBAD

Fördelen med ett torvbad är att du kan fokusera helt på avkoppling. För i badkaret behöver man naturligtvis inte hålla torven fuktig som i en torvbastu

Ett torvbad mjukar upp din hud – passar alla hudtyper – och påskyndar din ämnesomsättning.

Gnid torv över hela kroppen innan du går in i badet.

Du kan förstärka effekten av torv med sugkoppsmassage och traditionell massage. Överraska din vän med en torvbastu och ge honom en avkopplande massage. Vad är bekvämare.

EFFEKTER AV TORV

Torv innehåller mycket bioaktiva ingredienser, mineraler och spårämnen, som har en betydande inverkan på människors hälsa och välbefinnande överlag. Behandlingstorv innehåller t.ex. magnesium, som är en viktig mineral för musklernas välbefinnande. Lättar till exempel åderbråck. Den innehåller även zink, koppar, järn, kalcium och kisel som huden också behöver.

Terapeutisk torv piggar upp ämnesomsättningen och kroppens vätskecirkulation, rengör hudens porer, renar kroppen från avfallsmaterial, behandlar och återfuktar huden. Balanserar också överdriven oljighet i huden.

288,00 kr